Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Τσουκαλιά στην Αλόνησο

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Εκδηλώσεις
Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Τσουκαλιά στην Αλόνησο

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου και του Επαγγελματικού Λυκείου Αλοννήσου βγήκαν από τις σχολικές τάξεις και, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σποράδων του ΟΦΥΠΕΚΑ, πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας Τσουκαλιά στην Αλόννησο.

 

Η παραλία Τσουκαλιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Καθώς, ωστόσο, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, καταλήγουν σε αυτή μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, που παρασέρνονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων και του ανέμου. Για τον λόγο αυτό  υπάρχει επιτακτική ανάγκη για συχνό καθαρισμό της.

 

Για τη μεταφορά των μαθητών παραχωρήθηκε το λεωφορείο του Δήμου Αλοννήσου, ενώ τα υλικά καθαριότητας (σακούλες, γάντια, μάσκες) και το μέσο αποκομιδής χορηγήθηκαν από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εμβληματικών δράσεων του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί  στην Κωνσταντινούπολη από 26-30 Μαρτίου 2025.

 

Οι Διευθύνσεις των σχολείων και ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες κοινές περιβαλλοντικές δράσεις, με πρώτο ορόσημο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, στις 21 Μαΐου.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
20 Μαρτίου 2025

Νέο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης άγριας πανίδας στο Εθνικό Πάρκο Έβρου με 48 νεκρά ζώα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
18 Μαρτίου 2025

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
17 Μαρτίου 2025

Σεμινάριο για τις επιπτώσεις του υποθαλάσσιου θορύβου στη μεγαπανίδα

Διαβάστε Περισσότερα