Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση «Ίσο-κράτημα» στις Πρέσπες

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 1 Σεπτεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση «Ίσο-κράτημα» στις Πρέσπες

Η εικαστική έκθεση της Κωνσταντίνας Καρρά με τίτλο: «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 25 έως 27 Αυγούστου στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

 

Πηγή έμπνευσης της εικαστικής αναζήτησης της δημιουργού αποτέλεσε το δάσος υπεραιωνόβιων αρκεύθων  στον Άγιο Γεώργιο Ψαράδων, το οποίο αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό του είδους του  στην Ελλάδα και το μοναδικό που ξεπερνά, πιθανότατα, σε ηλικία τα 500 έτη.

 

Μέσα από 24 έργα η καλλιτέχνης προσπάθησε να αναδείξει τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Η έκθεση περιλάμβανε επιπλέον 13 έργα, πολυδιάστατης καλλιτεχνικής νοοτροπίας, συνοδευόμενα από ήχους της φύσης και εμπνευσμένα από τα ταξίδια της δημιουργού στα δασικά συμπλέγματα της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας.

 

Την έκθεση επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών καθώς και πολλοί φιλότεχνοι επισκέπτες.

 

Η δημιουργός κ. Κωνσταντίνα Καρρά ευχαριστεί τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τη φιλοξενία της έκθεσης στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Πύλης Πρεσπών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ:

 

Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
19 Απριλίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στο 9ο “Our Ocean Conference”: Έργα 26 εκατ. ευρώ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
16 Απριλίου 2024

Our Ocean Conference

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
16 Απριλίου 2024

Eνημερωτικό σεμινάριο “Οι μέλισσες στην Πελοπόννησο – πολυπληθείς, αλλά άγνωστες ανεκτίμητες, μα κινδυνεύουσες”

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο