Μεταφορά επισκεπτών στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 14 Ιουλίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Μεταφορά επισκεπτών στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα

Παλλήνη 14 Ιουλίου 2023 – Από 15 Ιουλίου έως και 03 Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού  Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχέδιο Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001), κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για την μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

 

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 09:00 π.μ., στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, με συχνότητα κάθε είκοσι λεπτά. Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο θα είναι στις 20:40 μ.μ.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα  μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά (επισυνάπτεται χάρτης με τα σημεία).

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η  παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και ως εκ τούτου η υπηρεσία μεταφοράς των επισκεπτών δεν θα εκτελείται., luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
19 Απριλίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στο 9ο “Our Ocean Conference”: Έργα 26 εκατ. ευρώ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
16 Απριλίου 2024

Our Ocean Conference

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Απριλίου 2024

Παίζουμε χάντμπολ, προστατεύουμε το περιβάλλον

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο