Μεταφορά επισκεπτών στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 14 Ιουλίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Μεταφορά επισκεπτών στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα

Παλλήνη 14 Ιουλίου 2023 – Από 15 Ιουλίου έως και 03 Σεπτεμβρίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 3.7.2000 (ΦΕΚ 395 Δ’) και του Κανονισμού  Διοίκησης και Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και Σχέδιο Διαχείρισης αυτού (ΦΕΚ 1830Β/2001), κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, για την μετάβασή τους στην παραλία, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μισθωμένα λεωφορεία, που θα παρέχει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

 

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 09:00 π.μ., στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, με συχνότητα κάθε είκοσι λεπτά. Το τελευταίο δρομολόγιο, από το τέρμα της Λεωφόρου Σχινιά με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο θα είναι στις 20:40 μ.μ.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε εννέα προκαθορισμένες στάσεις σε όλα τα  μονοπάτια επίσκεψης δάσους και παραλίας αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Σχινιά (επισυνάπτεται χάρτης με τα σημεία).

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων σε οποιοδήποτε σημείο της Λεωφόρου Σχινιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η  παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα και ως εκ τούτου η υπηρεσία μεταφοράς των επισκεπτών δεν θα εκτελείται., luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτίμηση επιπτώσεων πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
31 Αυγούστου 2023

Δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας σε Πάρνηθα, Δαδιά και ΝΔΣ Έβρου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
23 Αυγούστου 2023

Ανοίγει στις 24 Αυγούστου το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο