Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στη Σχεδία που κυκλοφορεί!

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 3 Ιουλίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στη Σχεδία που κυκλοφορεί!

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στηρίζει το περιοδικό δρόμου Σχεδία και ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του, στο τεύχος 113 που κυκλοφορεί και για ένα ολόκληρο χρόνο!

 

Η Σχεδία είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP, www.insp.ngo), το οποίο πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από διαπιστευμένους πωλητές. Εκδίδεται από την ΜΚΟ Διογένης ΜΚΟ, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και εν τέλει, η δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολύ ακραίες μορφές. Παράλληλα, στόχος είναι, μέσα από μια σειρά δράσεων, η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού της χώρας γύρω από τα ζητήματα της έλλειψης στέγης, της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, με έναν τρόπο που δεν θα στέκεται στο πρόβλημα, αλλά θα αναδεικνύει λύσεις και θα στέκεται απέναντι στη ζωή και στα κοινωνικά ζητήματα με έναν ενεργό, αισιόδοξο τρόπο.

 

Στο τεύχος που κυκλοφορεί, ο ΟΦΥΠΕΚΑ επέλεξε να παρουσιάσει μία από τις πιο εμβληματικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας, τον Όλυμπο, καθώς και το πιο απειλούμενο πουλί στη χώρα μας, τον Ασπροπάρη.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτίμηση επιπτώσεων πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
31 Αυγούστου 2023

Δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας σε Πάρνηθα, Δαδιά και ΝΔΣ Έβρου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
23 Αυγούστου 2023

Ανοίγει στις 24 Αυγούστου το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο