Επιτυχής επιχείριση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Εκδηλώσεις
Επιτυχής επιχείριση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Διάσωση τραυματισμένης επισκέπτριας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Η επισκέπτρια από το εξωτερικό υπέστη πτώση σε δύσβατο σημείο της διαδρομής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

 

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως μετά την κλήση έκτακτης ανάγκης, με την αποστολή ιατρού και εξειδικευμένων διασωστών στο σημείο του ατυχήματος, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν την τραυματισμένη τουρίστρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφού τη μετέφεραν με ασφάλεια στο πλησιέστερο στον οικισμό της Σαμαριάς ελικοδρόμιο, ακολούθησε η διαδικασία διακομιδής της. Παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τη μετέφερε στην 115 Π.Μ. του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Σούδας. Στη συνέχεια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Η συγκρότηση της ομάδας διάσωσης και οι συντονισμένες ενέργειες ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσσών, του Π.Κ. Ανωπόλεως, της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 3ης ΕΜΑΚ και του ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο ΟΦΥΠΕΚΑ επισημαίνει τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά την επίσκεψη σε φυσικά αξιοθέατα, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, ενθαρρύνοντας, παράλληλα, τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν αυτά τα απαραίτητα για την ατομική τους ασφάλεια μέτρα.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
27 Μαΐου 2024

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Γιορτάζουμε με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
20 Μαΐου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Δικτύου Natura 2000 με ένα… Bioblitz!

Διαβάστε Περισσότερα