Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Εκδηλώσεις
Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Με ξεναγήσεις, πεζοπορίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια, ημερίδες και εθελοντικούς καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν από τις 2 ως τις 8 Ιουνίου οι εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πενήντα εκδηλώσεις, από τον Έβρο ως τις Πρέσπες, τα Ιόνια νησιά, την Πελοπόννησο, την Αττική, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, συνοδευόμενη από στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με τους οποίους συζήτησε για την οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, και το εμβληματικό είδος που φιλοξενεί, την Καφέ αρκούδα. Μαζί με τους μαθητές, η κ. Σδούκου παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας ανεύρεσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από τη Γιασμίν, την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της Ειδικής Μονάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων του ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

Η πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ, Μαρία Παπαδοπούλου, βρέθηκε στην Κάρπαθο, όπου συμμετείχε σε εθελοντικό καθαρισμό στον κόλπο του Τριστόμου. Στη διάρκεια της δράσεις, οι εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών Δημοτικού, γέμισαν περισσότερες από 200 σακούλες απορρίμματα.

 

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1973 από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από τότε φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι, από περισσότερες από 150 χώρες, συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τον εορτασμό της.

 

Φέτος, με το σύνθημα We are #GenerationRestoration, ο ΟΗΕ επικέντρωσε στην ανάγκη να ενώσουν όλοι οι άνθρωποι τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια αποκατάστασης των πληγωμένων οικοσυστημάτων του πλανήτη.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
27 Μαΐου 2024

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Γιορτάζουμε με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
20 Μαΐου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Δικτύου Natura 2000 με ένα… Bioblitz!

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
17 Μαΐου 2024

Επιτυχής επιχείριση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάστε Περισσότερα