Παίζουμε χάντμπολ, προστατεύουμε το περιβάλλον

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Παίζουμε χάντμπολ, προστατεύουμε το περιβάλλον

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων χάντμπολ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις Σέρρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ, έκαναν ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες και επισκέφθηκαν την προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Κερκίνης.

 

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν Grass Handball δίπλα στη λίμνη, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Κερκίνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την βιοποικιλότητα και τις αξίες του υγροτόπου.

 

Η Λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους  της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, καθώς φιλοξενεί 300 είδη πουλιών, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους κορυφαίους οικοτουριστικούς προορισμούς, προσελκύοντας επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η επίσκεψη στην Κερκίνη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον», που υλοποιεί η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

 

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από στοχευμένες δράσεις χάντμπολ, τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και παράλληλα να κατανοήσουν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, ούτως ώστε να αποτελέσουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
21 Φεβρουαρίου 2025

Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων ΟΦΥΠΕΚΑ: ο απολογισμός για την Εθνική Ημέρα Δράσης

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
20 Φεβρουαρίου 2025

Η υπ’ αριθμ. ΑΠ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/17299/556 13.02.2025 1η Τροποποίηση της αρχικής Απόφασης υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΓΔΠΠ/116238/1985/24.10.2024 (ΑΔΑ 630Η4653Π8-8ΟΒ) – Υπαγωγής 107 Ωφελούμενων Φορέων στο Έργο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» (κωδ. ΟΠΣ ΤΑ 5190260), της Δράσης 16851 – «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης» που είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
29 Ιανουαρίου 2025

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας

Διαβάστε Περισσότερα