Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στις «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας»

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στις «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας»

Ο κ. Μιχάλης Σαμόλης ήταν για δυο ώρες ο οδηγός- ξεναγός για στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ, σε μια περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινάει από το σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, συνεχίζει σε κοινωνικές δομές στο Κέντρο της Αθήνας και καταλήγει το καφέ της Σχεδίας.

Το κοινωνικό Πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας» είναι περιηγήσεις που περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές για συσσίτια, υπνωτήρια για άστεγους, κέντρα απεξάρτησης κ.α. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργοποίηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις δομές, ώστε να ενισχυθεί ο αυτοσεβασμός τους, να εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν μια διαδικασία επανένταξης.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΦΥΠΕΚΑ, Κ. Τριάντης με τον Χ. Αλεφαντή, ιδρυτή και διευθυντή σύνταξης της Σχεδίας συζήτησαν στο καφέ της Σχεδίας τις δυνατότητες μιας περαιτέρω συνεργασίας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, με την παρουσίαση προστατευόμενων περιοχών και ειδών σε κάθε τεύχος της «σχεδίας» για ένα έτος. Το επόμενο στάδιο είναι μια σειρά κοινών δράσεων όπως η δημιουργία ενός προγράμματος επισκέψεων σε προστατευόμενες περιοχές, για την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση και ενημέρωση αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής τους ταυτότητας, συμμετοχικότητας και ενθάρρυνσης. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάθεση στο εργαστήριο της «σχεδίας» δημιουργίας αναμνηστικών που να αποτυπώνουν την έννοια της διατήρησης και προστασίας της βιοποικιλότητας για να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΦΥΠΕΚΑ σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ο Οργανισμός θα στηρίξει «αόρατες διαδρομές» με επισκέψεις μαθητών δημόσιων σχολείων και την αγορά τεύχους του περιοδικού για κάθε μαθητή που συμμετέχει σε αυτές.

Share on social :
Σχετικά Νέα
20 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την ανάθεση υπηρεσίας υποστήριξης του ΟΦΥΠΕΚΑ στο ΟΠΣ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε Περισσότερα
19 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την ανάθεση υπηρεσίας διερεύνησης της εκτός τόπου διατήρησης των αυτοφυών ειδών της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα
19 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την ανάθεση υπηρεσίας αξιολόγησης και βελτιστοποίησης διαχειριστικών δράσεων προστασίας των κητωδών και της Μεσογειακής φώκιας από την αλιεία στις θαλάσσιες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Ζακύνθου.

Διαβάστε Περισσότερα