Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στις «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας»

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 17 Ιουλίου 2023
Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στις «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας»

Ο κ. Μιχάλης Σαμόλης ήταν για δυο ώρες ο οδηγός- ξεναγός για στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ, σε μια περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινάει από το σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, συνεχίζει σε κοινωνικές δομές στο Κέντρο της Αθήνας και καταλήγει το καφέ της Σχεδίας.

Το κοινωνικό Πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας» είναι περιηγήσεις που περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές για συσσίτια, υπνωτήρια για άστεγους, κέντρα απεξάρτησης κ.α. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργοποίηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις δομές, ώστε να ενισχυθεί ο αυτοσεβασμός τους, να εκπαιδευτούν και να ξεκινήσουν μια διαδικασία επανένταξης.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΦΥΠΕΚΑ, Κ. Τριάντης με τον Χ. Αλεφαντή, ιδρυτή και διευθυντή σύνταξης της Σχεδίας συζήτησαν στο καφέ της Σχεδίας τις δυνατότητες μιας περαιτέρω συνεργασίας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, με την παρουσίαση προστατευόμενων περιοχών και ειδών σε κάθε τεύχος της «σχεδίας» για ένα έτος. Το επόμενο στάδιο είναι μια σειρά κοινών δράσεων όπως η δημιουργία ενός προγράμματος επισκέψεων σε προστατευόμενες περιοχές, για την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση και ενημέρωση αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής τους ταυτότητας, συμμετοχικότητας και ενθάρρυνσης. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάθεση στο εργαστήριο της «σχεδίας» δημιουργίας αναμνηστικών που να αποτυπώνουν την έννοια της διατήρησης και προστασίας της βιοποικιλότητας για να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΦΥΠΕΚΑ σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ο Οργανισμός θα στηρίξει «αόρατες διαδρομές» με επισκέψεις μαθητών δημόσιων σχολείων και την αγορά τεύχους του περιοδικού για κάθε μαθητή που συμμετέχει σε αυτές.

Share on social :
Σχετικά Νέα
22 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερίδα με Θέμα : “Συνύπαρξη Ανθρώπου και Άγριας Πανίδας”.

Διαβάστε Περισσότερα
21 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την « Επισκευή και αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών των χώρων γραφείων του νέου κτηρίου της Μονάδας Διαχείρισης Ε.Π Δέλτα Έβρου και Δαδιάς».

Διαβάστε Περισσότερα
21 Σεπτεμβρίου 2023

Διακήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας για την «Προστασία και διαχείριση κρίσιμων ενδιαιτημάτων στις προστατευόμενες περιοχές της Σαμοθράκης από την υπερβόσκηση – Διαχειριστικές δράσεις. Προμήθεια δεξαμενών, ποτιστρών, ενημερωτικών πινακίδων και προμήθεια – εγκατάσταση περίφραξης».

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο