Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “The importance of wetlands”.

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 25 Σεπτεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “The importance of wetlands”.

Διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “The importance of wetlands” θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης Πρεσπών. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Πρεσπών.

Οι συνεδρίες θα καλύψουν θεματικές ενότητες όπως “Διατήρηση, διαχείριση και αποκατάσταση υγροτόπων”, “Υγρότοποι και κλιματική αλλαγή” , “Τηλεπισκόπιση υγροτόπων”, “Διακρατικοί υγρότοποι”, “Οικοσυστημικές Υπηρεσίας υγροτόπων”. Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η ανάδειξη προσεγγίσεων για τη διατήρηση  και διαχείριση αυτών των  πολύτιμων οικοσυστημάτων, στο πλαίσιο εποικοδομητικών συνεργασιών με την επιστημονική κοινότητα, τις τοπικές κοινωνίες, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το συνέδριο υλοποιείται με χρηματοδότηση Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” στο πλαίσιο της πράξης “Διαχειριστικές Δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών” με κωδικό ΟΠΣ 5032910. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ( θα εμφανιστεί η πρόσκληση του Συνεδρίου).

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
27 Μαΐου 2024

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Γιορτάζουμε με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
20 Μαΐου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Δικτύου Natura 2000 με ένα… Bioblitz!

Διαβάστε Περισσότερα