Επιτυχημένες δράσεις διαχείρισης και παρακολούθησης στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 28 Νοεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Επιτυχημένες δράσεις διαχείρισης και παρακολούθησης στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, με σκοπό την παρουσίαση των διαχειριστικών δράσεων που υλοποίησε στην περιοχή ευθύνης της κατά την τετραετία 2019-2023 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

 

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου  «Δράσεις Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχώςν, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και περιλάμβανε δράσεις για την προστασία και διαχείριση των οικοτόπων, των ειδών χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν επιτυχημένες δράσεις διαχείρισης των οικοτόπων, παρακολούθησης ειδών (της Αετογερακίνας, του Σπιζαετού, του Τσακάλιου, της Θαλάσσιας ανεμώνης και ειδών ερπετοπανίδας), καθώς και προτάσεις διαχειριστικών και αναπτυξιακών μέτρων για την προστασία και αειφορική αξιοποίηση των περιοχών ευθύνης.

 

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Ταμείου, στη Βίλα Καζούλη (Λεωφ. Κηφισίας 241).  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για την παρακολούθηση της εκδήλωσης προσφέρεται και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας Webex, με τη χρήση του ακόλουθου συνδέσμου: Σύνδεσμος διαδικτυακής παρακολούθησης.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
22 Φεβρουαρίου 2024

Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων: Ενημερωτική εκδήλωση στο Λαγκαδά

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Εσπερίδα: “Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Ένας συναρπαστικός τόπος για την περιβαλλοντική εκπαίδευση”

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα: “Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Οροσειρά Ροδόπης”

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο