Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: ανοιχτή συνάντηση με θέμα τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τον λύκο

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 28 Οκτωβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: ανοιχτή συνάντηση με θέμα τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τον λύκο

Ανοιχτή συνάντηση με την τοπική κοινωνία με θέμα  «Βελτίωση της συνύπαρξης του Ανθρώπου με τον λύκο στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου, στις 11.00-13.00, στο Δημαρχείο Αχαρνών.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών και των κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στην προστασία και διαχείριση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», προβολή ενημερωτικών βίντεο και φωτογραφιών με καλές πρακτικές διαχείρισης της άγριας ζωής στην Ευρώπη και συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης της συνύπαρξης του ανθρώπου με τον λύκο.

 

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE WILD WOLF, το οποίο στοχεύει σε μία ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη διατήρηση των λύκων σε οχτώ χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές που διατηρούν την άγρια φύση του λύκου και βελτιώνουν την ικανότητα των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δυνητικά δημιουργούν.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός σώματος διαβούλευσης που ονομάζεται «Πλατφόρμα Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών και Λύκου», το οποίο θα έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπινων δραστηριοτήτων και λύκων, ενεργώντας συμβουλευτικά κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι υπηρεσιών και κοινωνικών εταίρων.  Η Πλατφόρμα θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις της τον Μάρτιο του 2024 και θα συνεδριάζει τακτικά δύο φορές τον χρόνο για θέματα σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος LIFE WILD WOLF.

Λύκος στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Φωτό: Απόστολος Μαντζουράνης
Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
8 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα: “Άσκηση της δασικής μελισσοκομίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης”

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
7 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα: “Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου”

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
7 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτ. Πελοποννήσου

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο