Ταξιδεύουμε στις σελίδες του τεύχους 117 της Σχεδίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Εκδηλώσεις
Ταξιδεύουμε στις σελίδες του τεύχους 117 της Σχεδίας

Για άλλη μία φορά, τον μήνα Δεκέμβριο ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα «κυκλοφορήσει» στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέσα από τις σελίδες του Περιοδικού Δρόμου Σχεδία.

Αυτό το μήνα, σας ταξιδεύουμε στα υπέροχα βουνά της Ροδόπης και στο Παρθένο Δάσος του Φρακτού, έναν από τους πιο σημαντικούς πυρήνες βιοποικολότητας της Ελλάδας˙ την μόνη περιοχή της χώρας όπου εμφανίζεται η ερυθρελάτη και σχηματίζονται δάση σημύδας, ενώ φιλοξενούνται εμβληματικά είδη όπως η Καφέ αρκούδα, ο Αγριόκουρκος, το Αγριόγιδο και το Κόκκινο ελάφι.

 

Επίσης, «συναντούμε» την Καφέ Αρκούδα (Ursus arctos), που είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό στην Ευρώπη. Ένα ιδιαίτερα ευφυές και ευκίνητο ζώο (μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 60 χλμ την ώρα!), αποτελεί σύμβολο δύναμης, άγριας ομορφιάς και μοναχικότητας.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
12 Μαΐου 2026

Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 στα Στενά Τσιγγάνας, στον ποταμό Αξιό

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
8 Μαΐου 2026

Κοινή εκπαιδευτική δράση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ΟΦΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση περιστατικών αλληλεπίδρασης ανθρώπου – αρκούδας

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
6 Μαΐου 2026

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στα Βαλκάνια

Διαβάστε Περισσότερα