Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022: «Μόνο μία Γη»

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 3 Ιουνίου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022: «Μόνο μία Γη»

«Μόνο μία Γη» είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και στόχο έχει την παγκόσμια ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό δράση των πολιτών για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη το 1972 και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και τον ορισμό της 5ης Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

 

Το σύνθημα της εκστρατείας «Μόνο μία Γη», τονίζει την ανάγκη για βιώσιμη και αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης και την υιοθέτηση ενός πιο «πράσινου» τρόπου ζωής. Στις μέρες μας, φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η μείωση της βιοποικιλότητας αποτελούν απειλή τόσο για τον πλανήτη όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

«Ο νεοσύστατος οργανισμός μας εργάζεται σε πολλαπλά επίπεδα για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών. Καθώς δεν υπάρχει πλέον περίσσεια χρόνου, είναι απόλυτα αναγκαίο, η προστασία του περιβάλλοντος να διατρέχει όλες τις κοινωνικές πτυχές και τις πολιτικές αποφάσεις, προκειμένου να διατηρήσουμε την ελπίδα για ένα υγιές περιβάλλον για τις επόμενες γενεές», ανέφερε η Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Μαρία Παπαδοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
19 Απριλίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στο 9ο “Our Ocean Conference”: Έργα 26 εκατ. ευρώ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
16 Απριλίου 2024

Our Ocean Conference

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Απριλίου 2024

Παίζουμε χάντμπολ, προστατεύουμε το περιβάλλον

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο