Δεύτερο εργαστήριο αξιολόγησης του ΟΦΥΠΕΚΑ για τον Κόκκινο Κατάλογο

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 4 Σεπτεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Δεύτερο εργαστήριο αξιολόγησης του ΟΦΥΠΕΚΑ για τον Κόκκινο Κατάλογο

O Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στο πλαίσιο επικαιροποίησης του Κόκκινου Καταλόγου των Απειλούμενων Ειδών Ζώων, Φυτών και Μυκήτων της Ελλάδας, πραγματοποιεί, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Διατήρησης της Φύσης (IUCN), το δεύτερο εργαστήριο αξιολόγησης, από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Novotel, στην Αθήνα.

 

Τις αξιολογήσεις, οι οποίες θα διαρκήσουν από τις 09:00 μέχρι τις 19:00, θα κατευθύνουν οι συντονιστές του προγράμματος εκ μέρους της IUCN, όπως επίσης και της Βοτανικής και Ζωολογικής εταιρείας, όπως και στο αντίστοιχο εργαστήριο του Μαΐου. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέταση 927 ενδημικών ειδών, εκ των οποίων τα 602 αφορούν σε ζώα και τα υπόλοιπα 325 σε φυτά. Επίσης, θα ελεγχθεί η πρόοδος της αξιολόγησης, θα συζητηθούν οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί και θα οριστούν τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

 

Γενικότερα, τα εργαστήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονται στη συμφωνία συνεργασίας που έχει συνάψει ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με την IUCN για την κατάρτιση του Κόκκινου Καταλόγου των Απειλούμενων Ειδών, Ζώων, Φυτών και Μυκήτων της Ελλάδας, στην οποία συμπράττουν η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία και η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία.

 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Σύνταξη Κόκκινων Καταλόγων Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας», που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020» και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με τη συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο Συνοχής).

Lyciasalamandra-helverseni Φωτό: Α. Χριστόπουλος
Νισυριά καμπανούλα Φωτό: Ελένη Λιβέρη
Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
22 Φεβρουαρίου 2024

Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων: Ενημερωτική εκδήλωση στο Λαγκαδά

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Εσπερίδα: “Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Ένας συναρπαστικός τόπος για την περιβαλλοντική εκπαίδευση”

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα: “Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Οροσειρά Ροδόπης”

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο