Ημερίδα για τους αργυροπελεκάνους στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 10 Νοεμβρίου 2022
Εκδηλώσεις
Ημερίδα για τους αργυροπελεκάνους στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δράσεις βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας του Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus) στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

 

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των δράσεων βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας των Αργυροπελεκάνων στο  Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού που εντάχθηκαν από τη Μονάδα Διαχείρισης στα πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α  και των καλών πρακτικών που εφίστανται στην υπόλοιπη Ελλάδα για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού του είδους.

Στο πλαίσιο τη ημερίδας ο Δρ. Βιολόγος-Ορνιθολόγος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, Γιώργος Κατσαδωράκης Γιώργος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η κατάσταση του Αργυροπελεκάνου στη Γη, στην Ελλάδα και στο Μεσολόγγι: Οικολογία, πληθυσμός, τάσεις». Η Κυριακή Κουτσογιάννη, Επόπτης – Φύλακας της Μονάδας Διαχείρισης, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις «Δράσεις Προστασίας των Αργυροπελεκάνων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού που υλοποιούνται στο πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α».

 

H Βικτόρια Σαράβια, υπεύθυνη προγραμμάτων διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η οποία θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα: «Δράσεις Διατήρησης της Ορνιθολογικής στις Αποικίες Αργυροπελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού», ενώ, η τελευταία ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την Όλγα Αλεξάνδρου, Δρ. Δασολόγο-Ορνιθολόγο της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, με θέμα: «Επιπτώσεις της Γρίπης των Πτηνών στους Αργυροπελεκάνους της αποικίας Μικρής Πρέσπας – Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη καταστροφή για την άγρια Πανίδα της χώρας».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολλόγι.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
22 Φεβρουαρίου 2024

Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων: Ενημερωτική εκδήλωση στο Λαγκαδά

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Εσπερίδα: “Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Ένας συναρπαστικός τόπος για την περιβαλλοντική εκπαίδευση”

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
11 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα: “Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Οροσειρά Ροδόπης”

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο