Συμμετοχή στο διήμερο “TOURISM FESTIVAL” στο Οφρύνιο Καβάλας

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 5 Σεπτεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις
Συμμετοχή στο διήμερο “TOURISM FESTIVAL” στο Οφρύνιο Καβάλας

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής συμμετείχε στις 25 και 26 Αυγούστου 2023 στο «Tourism Festival», του Ομίλου  Kourtidis Group, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου  Καβάλας, στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του Ομίλου, μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου –  Βιστωνίδας & Ροδόπης και της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το διήμερο Φεστιβάλ, αισιοδοξεί  να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα θεσμό, με στόχο να αναδείξει τα σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες  Καβάλας, Δράμας και Σερρών και τα οποία μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης 365 ημέρες τον χρόνο.

 

Γαλαζοπράσινες θάλασσες και μοναδικές παραλίες, παρθένα ορεινά τοπία και πλούσιοι υδροβιότοποι, ξεχωριστά σπήλαια, μοναδικοί αρχαιολογικοί και θρησκευτικοί χώροι, γαστρονομία και εναλλακτικός τουρισμός  έγιναν οι πρωταγωνιστές του «Tourism Festival» για τους  Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Από πλευράς ΟΦΥΠΕΚΑ, παρουσιάστηκαν οι περιοχές του Δέλτα Νέστου, οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα, το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και η λίμνη Κερκίνη, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για την ποικιλία των οικοσυστημάτων και των δυνατοτήτων για οικοτουριστικές δραστηριότητες  που προσφέρουν.

 

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητας των δύο Μονάδων Διαχείρισης και για την οικολογική αξία των περιοχών αυτών, καθώς και για την ανάγκη διατήρησής τους, τόσο για την ευημερία του ίδιου του ανθρώπου, όσο και για το καλό της φύσης. Πληροφορήθηκαν επίσης για την ύπαρξη των Κέντρων Πληροφόρησης που λειτουργούν στο Πόρτο Λάγος, στην Κεραμωτή, στη Δράμα και στην Κερκίνη. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις  οικοτουριστικές δραστηριότητες που μπορούν να λάβουν μέρος  όπως να  περιηγηθούν και να κάνουν κανό στα Στενά του Νέστου, να κάνουν ορνιθοπαρατήρηση στη Λίμνη Βιστωνίδα, να περπατήσουν στα ορειβατικά μονοπάτια στο Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς Ροδόπης και να κάνουν περιήγηση και βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη.

1693472886054_min
1693473219742_min
1693473219754_min
1693473219768_min
1693473475743_min
Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
19 Απριλίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στο 9ο “Our Ocean Conference”: Έργα 26 εκατ. ευρώ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
16 Απριλίου 2024

Our Ocean Conference

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
16 Απριλίου 2024

Eνημερωτικό σεμινάριο “Οι μέλισσες στην Πελοπόννησο – πολυπληθείς, αλλά άγνωστες ανεκτίμητες, μα κινδυνεύουσες”

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο