Δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας σε Πάρνηθα, Δαδιά και ΝΔΣ Έβρου

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31 Αυγούστου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας σε Πάρνηθα, Δαδιά και ΝΔΣ Έβρου

Δράσεις υποστήριξης της άγριας ζωής πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, από το προσωπικό του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), στις περιοχές αρμοδιότητάς του, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

 

Ειδικότερα όσον αφορά στις δράσεις:

  1. Στην ​Πάρνηθα έγινε τοποθέτηση τροφής (μπάλες τριφυλλιού) στη θέση Ντράσιζα, για υποστήριξη του πληθυσμού των ελαφιών.
  2. Στην Δαδιά, έγινε τοποθέτηση τροφής:

α) εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, στη θέση Τσουρνάρα, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να εμφανιστούν τρία ζαρκάδια για να τραφούν και

β) στη θέση Κατρατζήδες, κοντά σε φυσικό λιμνίο.

 

  1. Επίσης, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. έχει ξεκινήσει από τις 29 Αυγούστου παρόμοια δράση, με τοποθέτηση δημητριακών στη περιοχή Natura «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου», που επίσης επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

 

Σημειώνεται πως οι δράσεις θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από το προσωπικό του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., που προέρχεται από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχοινιά και ΠΠ Σαρωνικού Κόλπου/Παράρτημα Αχαρνών και ΜΔ Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς/Παράρτημα Δαδιάς.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
4 Νοεμβρίου 2026

Έφτασαν οι πρώτοι Νανόκυκνοι στο Δέλτα Έβρου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
2 Νοεμβρίου 2026

Δράση καθαρισμού υποθαλάσσιων υφάλων στην Κίμωλο

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
30 Οκτωβρίου 2026

Νεκρή από πυροβολισμό νεαρή αρκούδα στις Πρέσπες

Διαβάστε Περισσότερα