Νέα βίντεο απειλούμενων ειδών της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 25 Σεπτεμβρίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Νέα βίντεο απειλούμενων ειδών της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας

Τρία νέα βίντεο με απειλούμενα και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας της Ελλάδας θα παρουσιάζονται από σήμερα στο μετρό της Αθήνας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της ΣΤΑ.ΣΥ. που ανέλαβε την προβολή των βίντεο στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

Ήδη από το Σεπτέμβριο, οι επιβάτες του μετρό ενημερώνονταν από τις οθόνες στις αποβάθρες και στους συρμούς για της Καμπανούλα της Νισύρου, τον Πευκοτσοπανάκο και τον Μαυροπελαργό, ενώ πλέον θα προβάλλονται αντίστοιχα σύντομα βίντεο και για την Πίννα, τον Λαγόγυρο, την Μυγαλή της Κρήτης και την Οχιά της Μήλου.

 

Πρόκειται για είδη που περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας και η παρουσίασή τους γίνεται στο πλαίσιο του έργου επικαιροποίησης και σύνταξης των Καταλόγων Απειλούμενων Ειδών της χώρας μας.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
27 Νοεμβρίου 2023

Ημερίδα παρουσίασης των διαχειριστικών δράσεων στις ΠΠ Νότιας Πελοποννήσου και εγκαίνια του Παραρτήματος Αρεόπολης

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
24 Νοεμβρίου 2023

Ημερίδα παρουσίασης των δράσεων προστασίας της βιοποικιλότητας στις ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
16 Νοεμβρίου 2023

Τέσσερα νέα απειλούμενα είδη παρουσιάζονται στο μετρό της Αθήνας

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο