Εναρκτήρια συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης της ΜΔ Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 3 Φεβρουαρίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Εναρκτήρια συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης της ΜΔ Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας

Με σκοπό να παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη στη  Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ  για τη διαχείριση, προστασία και την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών  αρμοδιότητάς της, έγινε με πλήρη απαρτία την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο Λαιμό Πρεσπών, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η εναρκτήρια συνεδρίαση της τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης.

 

Στην συνεδρίαση, η οποία  συντονίζεται από την Δρα Χρυσή Λασπίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  συμμετείχαν οι κκ Ιορδάνης Τζαμτζής, εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Παναγιώτης Πασχαλίδης, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Παναγιώτης Παράσχου, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Στέργιος Κιάνας, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Περσεφόνη Σέξτου και Μηνάς Χασάπης, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, Κωνσταντίνος Λιθοξοϊδης, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Μυρσίνη Μαλακού, εκπρόσωπος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων,  Βαγγέλης Ρέππας και Στράτος Βασιλόπουλος τακτικό και αναπληρωματικό εκπρόσωπο του ΟΦΥΠΕΚΑ. Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ, η Δρ. Διονυσία Χατζηλάκου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Α , η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης.

 

Κατά τη συνεδρίαση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναγνωρίστηκε η σημασία της λειτουργίας της Επιτροπής, αναφέρθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εκπροσωπούμενους φορείς και τέθηκαν θέματα τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο των μελλοντικών συνεδριάσεων.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα