Ημερίδα για τον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών στην Ελλάδα

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 23 Φεβρουαρίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Ημερίδα για τον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών στην Ελλάδα

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας  από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με θέμα την σύνταξη και επικαιροποίηση του Ελληνικού Κόκκινου Καταλόγου των Απειλούμενων Ειδών Ζώων, Φυτών και Μυκήτων της Ελλάδας. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, της International Union for the Conservation of Nature (IUCN), της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.

 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το σύνολο του έργου και η πρόοδός του ως σήμερα. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με το καθεστώς προστασίας και τα δεδομένα εξάπλωσης ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας καθώς και τις προκλήσεις κατά την αξιολόγηση των ειδών.

 

Στην ημερίδα θα συμμετέχει η επικεφαλής συντονισμού του Ελληνικού Κόκκινου Καταλόγου εκ μέρους της IUCN Red List Unit, κα. Caroline Pollock, η οποία θα μοιραστεί βασικές κατευθύνσεις για τη σύνταξη του κόκκινου καταλόγου, όπως αυτές προκύπτουν από τα πενήντα χρόνια εμπειρίας του οργανισμού για την καταγραφή και αξιολόγηση των απειλούμενων ειδών.

 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

https://support-874.my.webex.com/support-874.my/j.php?MTID=mcd0c02fc657ff5cd50f52e1b2dbff335

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα