Κάλεσμα για συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας: “Η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου’’

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 21 Ιουλίου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Κάλεσμα για συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας: “Η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου’’

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και το MEDASSET-Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, καλούν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και όλους τους λάτρεις της φύσης  να συμμετέχουν στην Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο:  ‘’Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου», για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το φωτογραφικό τους υλικό έως τις 26 Αυγούστου 2022 στο e-mail: protectschiniascoast@gmail.com ή χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα CoastWatch©

 

Στόχος της έκθεσης φωτογραφίας είναι αφενός η προβολή της μεγάλης οικολογικής αξίας των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής και των προστατευόμενων ειδών που φιλοξενούν και αφετέρου η ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της ενεργής συμμετοχής του στη διαμόρφωση της έκθεσης.

 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας θα γίνουν στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.

 

Φωτογράφισε και εσύ τις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής και ανάδειξε τη μοναδική ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν!

 

Η Έκθεση Φωτογραφίας ’ Η Προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την ματιά σου’’ πραγματοποιείται με ανάδοχο φορέα υπηρεσιών το MEDASSET, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Δράσεις Ορθολογικής Διαχείρισης, Αποκατάστασης και Στοχευμένης Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης για τα Παράκτια και Θαλάσσια Οικοσυστήματα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής», μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

 

Όροι Συμμετοχής:

 1. Η αποστολή φωτογραφιών ορίζεται από τις 16:00 της Δευτέρας, 11 Ιουλίου 2022 μέχρι τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου και ώρα 23:59.
 2. Η φωτογραφία που θα αποσταλεί ως συμμετοχή θα πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, να έχει ανάλυση 1920 pixels στη μεγαλύτερη πλευρά, χρωματικό προφίλ sRGB και το συνολικό της μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 2MB.
 3. Η φωτογραφία δεν πρέπει να έχει βινιέτα, υπογραφή, υδατογράφημα, πλαίσιο, εικονίδια ή κείμενο.
 4. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει με βάσει τη συνάφεια του θέματος (π.χ προστατευόμενα είδη των περιοχών, ανάδειξη απειλών και αλλαγών) και την ποιότητα της φωτογραφίας .
 5. Ο Συμμετέχων θα πρέπει να συμπληρώσει στο email τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή λήψης, λεζάντα που θα αναγράφεται το θέμα της φωτογραφίας
 6. Φωτογραφίες μπορούν να αποστείλουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδας, άνω των 18 ετών.
 7. Ο Συμμετέχων αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις φωτογραφίες τις οποίες θα στείλει. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπες, να έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο και δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τα δικαιώματα τρίτων, ενώ ο Συμμετέχων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε αξίωση τρίτου.
 8. Σε περίπτωση της ύπαρξης φυσικών προσώπων σε μία φωτογραφία, ο Συμμετέχων θα πρέπει να έχει στην κατοχή του έγγραφη άδεια για το κάθε πρόσωπο.
 9. Ο Συμμετέχων διατηρεί το πλήρες περιουσιακό και ηθικό δικαίωμα των φωτογραφιών του και παρέχει στους διοργανωτές άδεια χρήσης για τη δημόσια παρουσίαση, εκτύπωση και ανάρτηση στην Έκθεση Φωτογραφίας και σε ηλεκτρονική μορφή σε virtual περιβάλλον και την προώθηση αυτής, χωρίς να έχει κάποια αξίωση αμοιβής.
 10. Η ανάρτηση κάθε φωτογραφίας θα γίνεται με αναφορά στο όνομα του δημιουργού
 11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται με την ευθύνη του φωτογράφου, οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος αντιγράψει με οποιοδήποτε τρόπο κάποια φωτογραφία και την χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο.
 12. Ο Συμμετέχων του οποίου η φωτογραφία θα επιλεχτεί για την Έκθεση Φωτογραφίας συμφωνεί ότι επιτρέπει την χρήση του ονόματός του για σκοπούς προώθησης και δημοσιότητας της Έκθεσης, χωρίς να αξιώνει οποιαδήποτε αμοιβή
 13. Τα προσωπικά δεδομένα των Συμμετεχόντων θα υποστούν επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.
 14. Η αποστολή φωτογραφίας για την συμμετοχή στην Έκθεση Φωτογραφίας σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.
Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
19 Απριλίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στο 9ο “Our Ocean Conference”: Έργα 26 εκατ. ευρώ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
16 Απριλίου 2024

Our Ocean Conference

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Απριλίου 2024

Παίζουμε χάντμπολ, προστατεύουμε το περιβάλλον

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο