
Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού Βουραϊκού, το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης
“Μνήμες Γαίας” την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 6 μμ στην αίθουσα Αίγλη του Εμπορικού Κέντρου Veso Mare στην Πάτρα.
Μέσα από εκθέματα, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό παρουσιάζονται τα μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία που φιλοξενούν τα Γεωπάρκα της Ελλάδας και της Κύπρου, προβάλλονται εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές και κοιλάδες.
Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: “Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO: το παράδειγμα του Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού”.
Το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού εντάσσεται στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού & Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Επιτυχής ολοκλήρωση του 2ου Εργαστηρίου Αξιολόγησης για τον Κόκκινο Κατάλογο

Απειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας

Αποτίμηση επιπτώσεων πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου