Συμμετοχή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στην 2η τεχνική συνάντηση εργασίας Mediterranean Posidonia Network MPN

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 29 Σεπτεμβρίου 2021
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Συμμετοχή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στην 2η τεχνική συνάντηση εργασίας Mediterranean Posidonia Network MPN

H κ. Έ. Μπαζιώτη και o κ. Α. Καραγιαννάκος, στελέχη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. μετάβηκαν στην Φορμεντέρα (Βαλεαρίδες νήσοι, Ισπανία) για τη συμμετοχή στο Second Technical Workshop που οργανώθηκε από το Μεσογειακό Δίκτυο για την ποσειδωνία. Κύριοι διοργανωτές της συνάντησης ήταν το Γραφείο της Γαλλίας για την Βιοποικιλότητα (Office Français de la Biodiversité (OFB), το Πρόγραμμα Life MarHa (NARine HAbitas) που έχει αναλάβει το OFB και η Κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων Govern Illes Balears (GOIB).

Κύριος στόχος της τεχνικής συνάντησης εργασίας του MPN ήταν η οργάνωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με προτεινόμενες δράσεις για την προστασία της ποσειδωνίας στην Μεσόγειο, την κατάρτιση τριετούς σχεδίου δράσης και χάρτη πορείας του MPN για το μέλλον. Στην συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών Κρατών Μελών της ΕΕ, επίσης από την Αλγερία και την Τυνησία, καθώς και η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) με δυο αντιπροσώπους της. Επίσης συμμετείχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι φορείς όπως ναυτιλιακές εταιρείες, σύμβουλοι περιβάλλοντος, Έλληνας εκπρόσωπος καταδυτικών επιχειρήσεων, στελέχη Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών της Μεσογείου, ΜΚΟ, και χρηματοδοτικοί οργανισμοί για δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα χρησιμοποιηθούν από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για το σχεδιασμό δράσεων στη χώρα μας αναφορικά με την ενίσχυση της παρακολούθησης της ποσειδωνίας και των πιέσεων, με τη θεσμική ρύθμιση και διαχείριση οικολογικού ελλιμενισμού, επιτήρηση και παρακολούθηση λιβαδιών ποσειδωνίας, και με την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα