Συνάντηση του Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 10 Φεβρουαρίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Συνάντηση του Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, συναντήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), Κώστας Τριάντης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., η οποία είναι ιδιαίτερα συστηματική και εποικοδομητική με αντικείμενο κρίσιμα θέματα των προστατευόμενων περιοχών της Κρήτης.

 

Συζητήθηκαν καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν, κατά κύριο λόγο, στη διατήρηση και βιώσιμη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 καθώς και, οι απαραίτητες συνέργειες που απορρέουν από την εφαρμογή των σχετικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών πολιτικών. Ο κ. Τριάντης ενημέρωσε τη Γραμματέα για ειδικότερα θέματα δραστηριοποίησης των δύο Μονάδων Διαχείρισης Π.Π. που λειτουργούν στην Κρήτη: την Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης και την Μ.Δ. Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί με τη σύσταση και πιλοτική θεσμοθέτηση λειτουργίας της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης νήσου Χρυσή, στις προτεραιότητες, κατευθύνσεις και στο σχεδιασμό των δράσεων που προβλέπονται και προτεραιοποιούνται στην ΚΥΑ του Σχεδίου Δράσης. Η κ. Κοζυράκη ενημέρωσε τον κ. Τριάντη για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του Σχεδίου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και για τις αποφάσεις και δράσεις που θα μπουν σε εφαρμογή κατά το τρέχον έτος. Ο Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της Επιτροπής και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω υποστήριξη του.

 

Τέλος, η Γραμματέας ευχαρίστησε τον κ. Τριάντη για την επίσκεψη του στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία επιβεβαιώνει την υποστήριξη της δυναμικής στη συνεργασία μεταξύ κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων φορέων για τη διασφάλιση των στόχων και την υποστήριξη της εφαρμογής πολιτικών διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, και ανανέωσε την επαφή τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα