Συνάντηση του Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 10 Φεβρουαρίου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Συνάντηση του Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, συναντήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), Κώστας Τριάντης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., η οποία είναι ιδιαίτερα συστηματική και εποικοδομητική με αντικείμενο κρίσιμα θέματα των προστατευόμενων περιοχών της Κρήτης.

 

Συζητήθηκαν καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν, κατά κύριο λόγο, στη διατήρηση και βιώσιμη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 καθώς και, οι απαραίτητες συνέργειες που απορρέουν από την εφαρμογή των σχετικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών πολιτικών. Ο κ. Τριάντης ενημέρωσε τη Γραμματέα για ειδικότερα θέματα δραστηριοποίησης των δύο Μονάδων Διαχείρισης Π.Π. που λειτουργούν στην Κρήτη: την Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης και την Μ.Δ. Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί με τη σύσταση και πιλοτική θεσμοθέτηση λειτουργίας της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης νήσου Χρυσή, στις προτεραιότητες, κατευθύνσεις και στο σχεδιασμό των δράσεων που προβλέπονται και προτεραιοποιούνται στην ΚΥΑ του Σχεδίου Δράσης. Η κ. Κοζυράκη ενημέρωσε τον κ. Τριάντη για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του Σχεδίου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και για τις αποφάσεις και δράσεις που θα μπουν σε εφαρμογή κατά το τρέχον έτος. Ο Δ.Σ. του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της Επιτροπής και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω υποστήριξη του.

 

Τέλος, η Γραμματέας ευχαρίστησε τον κ. Τριάντη για την επίσκεψη του στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία επιβεβαιώνει την υποστήριξη της δυναμικής στη συνεργασία μεταξύ κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων φορέων για τη διασφάλιση των στόχων και την υποστήριξη της εφαρμογής πολιτικών διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, και ανανέωσε την επαφή τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
10 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτίμηση επιπτώσεων πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
31 Αυγούστου 2023

Δράσεις προστασίας της άγριας πανίδας σε Πάρνηθα, Δαδιά και ΝΔΣ Έβρου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
23 Αυγούστου 2023

Ανοίγει στις 24 Αυγούστου το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο