Ημερίδα για τους αργυροπελεκάνους στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ημερομηνία Δημοσίευσης :
Εκδηλώσεις
Ημερίδα για τους αργυροπελεκάνους στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δράσεις βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας του Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus) στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

 

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των δράσεων βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας των Αργυροπελεκάνων στο  Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού που εντάχθηκαν από τη Μονάδα Διαχείρισης στα πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α  και των καλών πρακτικών που εφίστανται στην υπόλοιπη Ελλάδα για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού του είδους.

Στο πλαίσιο τη ημερίδας ο Δρ. Βιολόγος-Ορνιθολόγος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, Γιώργος Κατσαδωράκης Γιώργος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η κατάσταση του Αργυροπελεκάνου στη Γη, στην Ελλάδα και στο Μεσολόγγι: Οικολογία, πληθυσμός, τάσεις». Η Κυριακή Κουτσογιάννη, Επόπτης – Φύλακας της Μονάδας Διαχείρισης, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις «Δράσεις Προστασίας των Αργυροπελεκάνων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού που υλοποιούνται στο πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α».

 

H Βικτόρια Σαράβια, υπεύθυνη προγραμμάτων διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η οποία θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα: «Δράσεις Διατήρησης της Ορνιθολογικής στις Αποικίες Αργυροπελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού», ενώ, η τελευταία ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την Όλγα Αλεξάνδρου, Δρ. Δασολόγο-Ορνιθολόγο της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, με θέμα: «Επιπτώσεις της Γρίπης των Πτηνών στους Αργυροπελεκάνους της αποικίας Μικρής Πρέσπας – Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη καταστροφή για την άγρια Πανίδα της χώρας».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολλόγι.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις
29 Ιανουαρίου 2025

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
29 Ιανουαρίου 2025

Εσπερίδα για τους υγροτόπους της Ανατολικής Κρήτης

Διαβάστε Περισσότερα
Εκδηλώσεις
6 Δεκεμβρίου 2024

“Οτι βυθίζεται ΔΕΝ εξαφανίζεται”: έκθεση ευρημάτων του υποβρύχιου καθαρισμού της Λίμνης Παμβώτιδας

Διαβάστε Περισσότερα