Εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 7 Αυγούστου 2023
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο

Εκατόν δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου από τον Fred Boissonnas, τον Daniel Baud-Bovy και τον Χρήστο Κάκκαλο και το τριήμερο 4-6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Ένας αιώνας ΟΛΥΜΠΟΣ», η οποία διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Συλλόγο Καρυωτών «Όλυμπος Καρυάς».

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Καρυά σχετικά με την περιβαλλοντική, ιστορική, γεωλογική και οικονομική αξία του Ολύμπου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και έκθεση φωτογραφίας, φεστιβάλ με τοπικά και λαογραφικά στοιχεία της περιοχής, προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ. Τέλος, ομάδα ορειβατών πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου και τοποθέτησε αφιερωματική πλάκα με τα ονόματα των τριών πρωτοπόρων αναβατών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα την Ελβετικής Πρεσβείας, παρουσία του Ελβετού πρέσβη, θεσμικών παραγόντων, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, και των δημάρχων της περιοχής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ολύμπου του ΟΦΥΠΕΚΑ Τριαντάφυλλος Μπίτος, στελέχη της Μονάδας και η Διευθύντρια Οικονομικού-Διοικητικού του ΟΦΥΠΕΚΑ, Νέλλη Εξαρχάκου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και είχε τη τιμή να παραδώσει την αφιερωματική πλάκα στην ομάδα των ορειβατών και να συμμετάσχει στην ανάβαση για την τοποθέτησή της στο Μύτικα.

 

Ο Όλυμπος κατέχει τη δική του ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στις προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας. Με ύψος 2.918 μ., είναι το πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας. Είναι η πρώτη περιοχή που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός το 1938, ενώ από το 1981 έχει χαρακτηριστεί ως Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO. Λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
22 Φεβρουαρίου 2024

22α Φεβρουαρίου: Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
9 Φεβρουαρίου 2024

Επιτυχημένη επιχείρηση απομάκρυνσης λύκου από την Αμυγδαλέζα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
7 Φεβρουαρίου 2024

Ύποπτα ευρήματα σε τρεις περιοχές της χώρας εντόπισαν οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων του ΟΦΥΠΕΚΑ εντός του Ιανουαρίου

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο