Εγκαίνια έκθεσης για τα Γεωπάρκα “Μνήμες Γαίας” στην Πάτρα

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 9 Μαΐου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Εγκαίνια έκθεσης για τα Γεωπάρκα “Μνήμες Γαίας” στην Πάτρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης «ΜΝΗΜΕΣ ΓΑΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ» στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ, στην Πάτρα,  που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Μαΐου 2022 για το κοινό και θα φιλοξενηθεί έως τις 25 Ιουλίου 2022.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού Βουραϊκού του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ, μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, απηύθυνε χαιρετισμό και η Πρόεδρος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., κα. Μαρία Παπαδοπούλου.

 

Κάτοικοι της τοπικής κοινωνία ς της Πάτρας, υπάλληλοι Υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, εκπρόσωποι από το ΓΕΩΤΕΕ, παραγωγικών φορέων και τοπικών ΜΚΟ, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και γενικότερα επιστήμονες από την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς και φοιτητές, ο Πρόεδρος και μέλη Δ.Σ. του πρώην Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, καθώς και οι εργαζόμενοι της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού & Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. έδωσαν το «παρών» με τη συμμετοχή τους και η αίθουσα ΑΙΓΛΗ της VESO MARE κατακλείστηκε από πλήθος κόσμου.

 

 

Μεταξύ των ομιλητών, ο επιστημονικός συνεργάτης του Γεωπάρκου Χελμού- Βουραϊκού,  Γεώργιος Ηλιόπουλος, Καθ. Παν. Πατρών παρουσίασε το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού Βουραϊκού και τη σημασία του για την τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί μία σημαία της UNESCO στην Δυτική Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μελωδίες της Ορχήστρας Νυκτών έγχορδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», δίνοντας μουσικό τόνο στη βραδιά. Καθ΄όλη της διάρκεια της εκδήλωσης, η «Αίθρια Premium Organic Spirits» παρείχε στους παρευρισκόμενους ποτό λικέρ με άρωμα τσάι του Βουνού από τον Χελμό, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με το Γεωπάρκο και προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα.

 

 

 

Η έκθεση

 

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία των επισκεπτών της με τα μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία τα εντυπωσιακά τοπία τους αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρουν για συμμετοχή σε ποικίλες εκπαιδευτικές και τουριστικές δραστηριότητες των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρόκειται για μια έκθεση που είναι σχεδιασμένη ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών, μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικές ενημερωτικές δράσεις, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των Γεωπάρκων.

 

 

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα