Ημερίδα για τις δράσεις καθαρισμού στο Ε.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 16 Ιουνίου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Ημερίδα για τις δράσεις καθαρισμού στο Ε.Π. Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Ημερίδα με θέμα «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού» διοργανώνει η  Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, από τις 11:00 – 13:30  στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στο Αγρίνιο.

 

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των δράσεων καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού από μπαζοαπορρίμματα, τις οποίες υλοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης (τότε Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου) τον Αύγουστο του 2021 στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν και παραδόθηκαν προς ανακύκλωση περί τους 1.300 τόνους στερεών αποβλήτων και αδρανών υλικών, προερχόμενα από έντεκα σημεία της προστατευόμενης περιοχής, από θέσεις όπως η Πλώσταινα, το δασάκι της Κλείσοβας, ο Βάλτος της Φοινικιάς και η Αστροβίτσα.

 

Επίσης, στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν και οι δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στην κατεύθυνση επίτευξης καλής κατάστασης διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

11:00 – 11:10 Έναρξη ημερίδας Ιωάννης Σελιμάς / Συντονιστής Ημερίδας –

Προϊστάμενος Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας – Χαιρετισμοί

11:10 – 11:30 Ιωάννης Κασβίκης

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μονάδας Διαχείρισης

«Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Προστατευόμενες Περιοχές Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από την υποβάθμιση στην προστασία»

11:30 – 11:50 Χρήστος Σταλίκας

Μηχανικός

«Δράσεις Καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ»

11:50 – 12:10 Διάλειμμα – Coffee Break
12:10 – 12:30 Ηλίας Δημητριάδης

ΑΝΑΚΕΜ / Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας ΑΕ «Εναλλακτική Διαχείριση Α.Ε.Κ.Κ.- Το ΣΣΕΔ A.E.K.K. ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. & η Συμβολή του στον Καθαρισμό Προστατευόμενων και Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών»

12:30 – 12:50 Φούλη Παπαγεωργίου

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.)

«Δράσεις Καθαρισμού Προστατευόμενων Περιοχών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ”Φύλακες της Φύσης”»

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
30 Νοεμβρίου 2022

O χάρτης υδροπεριόδου της Λίμνης Κερκίνης σε διαδικτυακή εφαρμογή

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
22 Νοεμβρίου 2022

Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης προτάσεων για τη σύναψη σαράντα (40) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
27 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την υπηρεσία με τίτλο «Διαχειριστικές δράσεις προστασίας των αμμοθινικών οικοσυστημάτων των νέων περιοχών NATURA 2000 της Κεφαλονιάς – Ιθάκης» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων – ΣΑ/ΕΝΑΡΙΘΜΟΣ 2020ΣΕ27510043».

Διαβάστε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο