Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού»

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 22 Ιουνίου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού»

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων, φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού», που διοργάνωσε η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, στο Αγρίνιο.

 

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την ημερίδα, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρος Βαρελίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος.

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί για τον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, καθώς και των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό την προστασία και διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών.

 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου που υλοποίησε η Μονάδα Διαχείρισης (τότε Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου) τον Αύγουστο του 2021, απομακρύνθηκαν και παραδόθηκαν προς ανακύκλωση περί τους 1.300 τόνους στερεών αποβλήτων και αδρανών υλικών, προερχόμενα από έντεκα σημεία της προστατευόμενης περιοχής, από θέσεις όπως η Πλώσταινα, το δασάκι της Κλείσοβας, ο Βάλτος της Φοινικιάς και η Αστροβίτσα. Πρόκειται για δράσεις που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

 

Την ημερίδα συντόνισε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Ιωάννης Σελιμάς, ενώ κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Ιωάννης Κασβίκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας, ο κ. Χρήστος Σταλίκας, Μηχανικός, ο κ. Ηλίας Δημητριάδης, εκπρόσωπος της ΑΝΑΚΕΜ / Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας ΑΕ,  η κα Φούλη Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.), και η κα Ελένη Κουρέτση, εκπρόσωπος του River View Project.

 

Μετά το πέρας της ημερίδας διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες το λεύκωμα με τίτλο «Εχινάδες Νήσοι, από τον μύθο στην πραγματικότητα».

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα