Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Invalis

Ημερομηνία Δημοσίευσης : 7 Οκτωβρίου 2022
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Invalis

Η εισαγωγή και εξάπλωση ξενικών ειδών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά οικοσυστήματα. Μάλιστα, οι επιστήμονες, αναφερόμενοι στην επίδραση των εισβλητικών/χωροκατακτητικών ξενικών ειδών που εισβάλουν σε ένα οικοσύστημα, είτε πρόκειται για θαλάσσια, είτε για χερσαία ζώα ή φυτά, χρησιμοποιούν τον όρο «βιολογική εισβολή».

 

Σήμερα, στην Ευρώπη υπάρχουν 23 είδη φυτών και 26 είδη ζώων (χερσαία, θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων), τα οποία προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημία στη φυσική βιοποικιλότητα και για τα οποία απαιτούνται συντονισμένα μέτρα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος των εισβλητικών ξενικών ειδών, από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο INVALIS “Protecting European Biodiversity from Invasive Alien Species”, το οποίο υλοποιείται με κύριο εταίρο τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με τη συμμετοχή έξι ακόμη εταίρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Λετονία.

Η παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του Έργου, θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου, στη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά, κατά την οποία θα δίνεται η δυνατότητα υβριδικής παρακολούθησης. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές και υψηλόβαθμα ενδιαφερόμενα μέρη και εταίροι σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα συμμετοχής που θα βρουν πατώντας εδώ.

Share on social :
Σχετικά Νέα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
13 Ιουνίου 2024

Έγκριση του από 22.05.2024 Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
12 Ιουνίου 2024

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 50 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου
6 Ιουνίου 2024

Επιλογή Προϊσταμένου της ΄Β Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Διαβάστε Περισσότερα